• Oznam o rodičovskom združení

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na informatívne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 13.4.2023 od 14:00 do 16:00 v prezenčnej forme

            Tešíme sa na Vás a prosíme Vás o čo najväčšiu účasť.

          • Oznam o prázdninách

          • Veľkonočné prázdniny budú v termíne od 6.4.2023 (štvrtok) do 11.4.2023 (utorok), posledný deň vyučovania bude streda 5.4.2023, nástup do školy 12.4.2023 (streda) – podľa rozvrhu nepárneho týždňa.

          • Podieľali sme sa aj my...

          • Oceňovanie pedagógov pri príležitosti Dňa učiteľov sa stalo významnou udalosťou aj pre našu školu. Prijali sme možnosť vytvoriť kvetinovú výzdobu na tento významný deň. Ďakujeme pani majsterkám pre odbor viazač-aranžér za ich usilovnú prácu a prezentáciu školy.

          • Oceňovanie pedagógov pri príležitosti Dňa učiteľov

          •  

            Dátum narodenia učiteľa národov - 28. marec - sa stal na Slovensku sviatkom všetkých pedagógov. V tento sviatočný deň Košický samosprávny kraj vyznamenal 18 pedagógov a 2 riaditeľky stredných škôl. Ďakovné listy za svoju zodpovednú a dôležitú prácu si prevzali z rúk predsedu KSK, Rastislava Trnku, ktorý náročnú prácu učiteľov vyzdvihol aj vo svojom príhovore, kde okrem iného povedal: „... všetkým pedagógom patrí veľké poďakovanie, lebo skvalitňujú vzdelávanie a do svojej práce vkladajú kus seba. Cieľom oceňovania je vyslať
            signál, že aj napriek náročnej situácii v školstve si našich učiteľov vážime, vidíme ich náročnú
            prácu a chceme ich motivovať. “

            K oceneným pedagógom patrí aj naša pani učiteľka slovenského jazyka PaedDr. Magdaléna Lenďáková, ktorá sa už takmer štyridsať rokov snaží žiakom odovzdávať nové vedomosti a vychovať z nich dobrých a slušných ľudí. Príjemnú atmosféru Východoslovenskej galérie v Košiciach pomáhali dotvárať študenti konzervatória svojimi umeleckými hudobnými vsuvkami. Estetický zážitok bol umocnený aranžmánmi zo živých kvetov, ktorými vyzdobili slávnostnú sieň majstri odborného výcviku, pôsobiaci na našej škole.
            Tento pamätný deň, ktorý sa spája s osobnosťou Jana Amosa Komenského, nám opäť raz pripomenul, že jeho krédo: "Výchovou a vzdelaním je možné zmeniť svet,“ je vďaka svojej nadčasovosti aktuálne dodnes.

          • Deň učiteľov

          • S úsmevom je život krajší, preto sme sa rozhodli obdarovať našich pedagógov malým prekvapením v podobe perníčka v tvare smajlíka. O výrobu sa postarali študenti odboru kuchár. K smajlíkom sme pripojili aj blahoželanie. O jeho grafickú podobu sa postarala žiačka Tetiana (I.A) a s výzdobou jej pomohli spolužiačky aranžérky. Darčeky sme rozdali učiteľom a majstrom s blahoželaním a poďakovaním za ich prácu. 


            Dňa 28.03.2023
            Člen ŠP : Martin Jano, žiak 1.AAZS

          • Rozvoj finančnej gramotnosti

          • V týždni od 20.03.- 26.03.2023 sme sa zúčastnili vzdelávacej aktivity, ktorá bola zameraná na finančnú gramotnosť.

            Žiaci študijných a učebných odborov na portáli Zmúdri absolvovali aktivity zamerané na FG. Svoje vedomosti a zručnosti si overili výstupnými kvízmi.

          • Darovanie krvi

          • Aj tento rok sme sa zúčastnili tejto milej aktivity, veríme, že sme niekomu pomohli. Najbližšie sa pridáš k nám aj ty? :) 

          • OZNAM

          • Z technických príčin sa prezenčné vyučovanie ukončuje po 2. vyučovacej hodine. Vyučovanie však pokračuje dišančnou formou. Žiakom budú učebné materiály a úlohy zaslané na edupage.

          • Oznam o riaditeľskom voľne

          • Riaditeľka Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku, Kukučínova 23, Košice udeľuje žiakom školy na deň 27.3.2023 riaditeľské voľno.

          • Palacinkový deň

          • Dňa 21.03.2023 sa Školský parlament našej školy zapojil do aktivity so ŠPKK, na mesiac marec Palacinkový deň. Od 7:30 do 10:00 hod. naši žiaci napiekli a naplnili palacinky s rôznymi druhmi džemov a nutellou. Na ochutnávku boli aj bezlepkové palacinky. Palaciniek bolo pripravených dosť, každý si
            mohol vybrať podľa chuti, takže si na nich pochutili okrem žiakov a pedagogickí pracovníci a zamestnanci školy. 


            Členka ŠP: Viktória Vanyová žiačka 3.DAB

          • Hodina deťom

          • Dňa 21.03.2023 sa naša škola zapojila do Celoslovenskej verejnej zbierky „Hodina deťom“, ktorej organizátorom je Nadácia pre deti Slovenska. Traja dobrovoľníci z našej školy, člen ŠP Martin Jano žiak I.AAZS, žiačky školy Michaela Doležajová a Tamara Ulíková z I.AF triedy sa podujali na zbieranie dobrovoľných príspevkov v priestoroch školy a v uliciach mesta Košíc, kde sa stretávali s rôznymi reakciami na túto zbierku.


            Vyzbierala sa čiastka 107, 66 eur.
            Výnos je určený na pomoc deťom z jednorodičovských rodín, ktoré sú ohrozené
            chudobou. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli, ale aj realizátorom zbierky.


            Deň: 22.03.2023
            Člen ŠP: Martin Jano, žiak 1.AAZS

          • OZNAM– HODINA DEŤOM


          • Verejná zbierka – HODINA DEŤOM

            Dňa 21.03.2023 sa školský parlament našej školy zapojí do verejnej zbierky HODINA DEŤOM, ktorá pomáha deťom v jednorodičovských rodinách. Školský parlament žiada o pomoc spolužiakov, pedagógov a zamestnancov školy o dobrovoľný príspevok.
            Prečo by sme mali prispieť do venovanej zbierky?
            57 percent domácností s osamelými rodičmi žije v krízovej situácií, má problém čeliť nečakaným situáciám ako je napr. dlhodobá PN, strata zamestnania, nedoplatky na energie...
            V tento deň naši spolužiaci budú chodiť po triedach s pokladničkou a vyberať dobrovoľný príspevok. ŠP ďakuje za Váš venovaný príspevok.
            Deň: 20.03.2023
            Text: člen ŠP: Martin Jano ,žiak 1.AA/ZS

          • Výstava

          • Dňa 15.3.2023 žiaci II.AA III.A s MOV sa zúčastnili výstavy Orchidey – skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade v Košiciach. Zaujala nás krása a rozmanitosť nádherných kvetín. 

          • Young4climate

          • Milí študenti,

            pomôžte našej škole získať napr. zelenú stenu, hraním online hry! 

            Hraním tejto hry pomáhate našej škole získať jedno zo zelených riešení, čím sa zvýši komfort a kvalita žiakom a personálu, prípadne čím sa škola bude správať "zelenšie" a predchádzať tvorbe skleníkových plynov.

            Zároveň sa hraním hry učíte o podstate klimatickej krízy, ako zvládať riziká s ňou spojené a ako viete napomôcť obnove klímy. V tejto hre budete prechádzať 7 levelmi, v ktorých sa postupne dozviete o všetkom potrebnom pre boj s klimatickou krízou.

            Po ukončení levelu odovzdáte našej škole 1 hlas do medzi-školskej súťaže. 

            Levely budú spúšťané postupne, na základe časového plánu -prvé 3 levely v rozmedzí marec-máj 2023, ďalšie 4 levely následne september-december 2023 . Je to preto, že hranie tejto hry je spojené so spomínanou medzi-školskou súťažou a žiakom a verejnosti chceme dopriať dostatok času na prejdenie levelu. (Zdroj: https://young4climate.sk/sutaz)

            Kde nájdete hru? 

            Link na hru: https://young4climate.sk/pod-hrat

             

          • Palacinkový deň

          • Aktivity so ŠPKK

            Dňa 21.03.2023 sa školský parlament našej školy zapojí do aktivity so ŠPKK, na mesiac marec „Palacinkový deň“. Z každej  triedy sa môže nahlásiť jeden žiak koordinátorke ŠP Bc. Vargovej v aranžérskej dielni na prízemí - oproti vrátnici, ktorý bude piecť palacinky v stanovenom čase. Pečenie palaciniek v školskej kuchynke bude trvať v čase od 7:30 do 10:00 hod. Ochutnávka palaciniek bude o 10:30 hod na prvom poschodí. Každý žiak, ktorý bude piecť, donesie vzorku jedného džemu. Srdečne ste všetci vítaní.


            Dňa 14.03.2023
            Text: Koordinátorka ŠP Bc. Vargová

          • O Z N A M - Kvapka krvi

          • Deň konania: 28.03.2023
            Miesto stretnutia: v priestore školy o 07:30 hod

            Spolužiaci pripojte sa k darcom krvi
            Týmto oznamom oslovujeme žiakov našej školy, k dobrovoľnému rozhodnutiu v svojom živote – darovať najvzácnejší dar. Vaša krv môže zachrániť obeť úrazu, pomôcť predčasne narodenému dieťaťu, pri urgentných operáciách môže byť rozhodujúcim faktorom. Neexistuje umelá náhrada krvi- jej jediným zdrojom je človek. Na našej škole sa darovanie krvi sa organizuje dňa 28.03. 2023 Darcovia sa stretnú v priestoroch našej školy na prvom poschodí o 07:30 hod.


            Kto a ako môže darovať krv:
            -každý zdravý človek, ktorý je starší ako 18 rokov až 60 rokov a má hmotnosť nad 50
            kg,
            - človek, ktorý je 2 týždne po užívaní antibiotík, 2 týždne bez horúčky, jeden týždeň
            po zubnom ošetrení ( vŕtanie, trakcia zubu,) aktuálne mimo menštruácie ( +/- 3 dni)
            a tehotenstva,
            - človek ,ktorý neužíva dlhodobo lieky
            - kto nebol posledný polrok operovaný, tetovaný, 48 hodín po preventívnom
            očkovaní,
            bez herpesu, liečený akupunktúrou, nemal prepichované uši, alebo iné časti tela,
            nedostal transfúziu krvi alebo plazmy, nepodstúpil endoskopické vyšetrenie
            -kto neprekonal infekčnú žltačku typu B , C, A, (napr. v detskom veku),môže byť
            darcom krvi po určitom časovom odstupe, nie je nosičom HIV, neprekonal sifilis, nie
            je sexuálnym partnerom ľudí s uvedenými chorobami a neprišiel s nimi v poslednom
            roku do styku.


            Ako často môžeme darovať krv:
            - Muži - s odstupom troch mesiacov po odbere maximálne 4 krát do roka
            -Ženy - s odstupom štyroch mesiacov po odbere maximálne 3 krát do roka

            Ako sa pripraviť na odber
            -na odber sa nechodí nalačno, je vhodné dať si raňajky (napr. pečivo, chlieb,
            sucháre, ovocie, zeleninu, vločky, nízkotučný jogurt, džem alebo med.), deň pred
            odberom dbať na vyváženú stravu a pitný režim. Vyhnite sa potravinám s obsahom
            tuku.
            -opatrenia kvôli Covid-19 sa minimalizovali, naďalej je povinný respirátor,
            - doklady: občiansky preukaz a karta poistenca, preukaz darcu
            Veríme, že podporíte túto kampaň dobrovoľným zapojením.
            V mene školského parlamentu Vám ďakujeme.

            Text: Koordinátorka ŠP : Bc.Vargová
            Dňa: 13.03. 2023

          • Zmudri!

          • S II.AAZS sme zmúdreli vďaka videám, workshopom na platforme Zmudri.sk na tému Ako sa chrániť na internete. Do zmúdrenia priatelia...:-)

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje